Ga naar verbouw »
Ton Altena Architekt AvB BNA
Heinkenszand (Zeeland)

Ton Altena, architect

In 1991 heb ik mijn titel Architect behaald en in 1992 ben ik als zelfstandig Architect begonnen. Omdat ik graag alle aspecten van mijn vak zelf uitvoer, werk ik bewust zelfstandig (zonder personeel). Indien nodig worden werkzaam- heden uitbesteed. Opdrachten variŽren van woninguitbreiding, geheel nieuwe woningen tot aan herbestemmingen van winkels en bedrijfspanden.

Ik respecteer de wensen van mijn opdracht- gevers en probeer die zo goed mogelijk te vertalen naar een plan dat past binnen de randvoorwaarden die er gesteld zijn door de gemeente, wetgeving, locatie, financiŽn, etc.

Naast mijn werk als Architect werk ik parttime in het Hoger Beroeps Onderwijs. Ik leer studenten de Bouwkunde basisvaardigheden en hoe ze uiteindelijk een huis tot in detail moeten tekenen. Dat geeft mij veel voldoening.
In 2010-2011 heb ik samen met mijn vrouw ons eigen huis gebouwd. Het was een uitdaging mijn ontwerp, van fundering tot en met dak, zelf te bouwen en natuurlijk binnen het budget te blijven. Al met al een leerzaam proces.

Duurzaam, zorgvuldig en energiezuinig bouwen was altijd al een item voor mij. Door de almaar stijgende energieprijzen en de zorg voor het milieu wordt dat steeds belangrijker. Een Passiefhuis is een grote stap in de goede richting, waarbij een doordacht ontwerp doorslaggevend is.

Ervaring:
1992-heden: docent Hogeschool Zeeland.
1988-1992: tekenaar/projectleider bij Archikon en WTS Architecten.

Opleiding: Academie van Bouwkunst Tilburg, HTS Bouwkunde Hogeschool Zeeland.