Energiezuinige installaties

Gezond, comfortabel en energiezuinig ventileren per vertrek

energie besparenGezond (CO2 gestuurd), comfortabel (tochtvrij en zonder geluidsoverlast), en energiezuinig ventileren dankzij warmteterugwinning uit afgezogen binnenlucht.

Isoleren gaat altijd samen met ventileren

Goede na-isolatie van de schil (vloer, gevel, dak en ramen) verminderd de zogenaamde natuurlijke ventilatie door naden en kieren. Zo worden uw stookkosten lager en gaat het comfort omhoog. Maar goede ventilatie – voor afvoer van vochtige en vuile binnenlucht en toevoer van verse buitenlucht – blijft wel noodzakelijk. Dit kan gerealiseerd worden met verschillende energiezuinige ventilatieoplossingen dankzij warmteterugwinning (WTW) uit afgezogen binnenlucht.

Met radiatorverwarming

De ventilatiesystemen met radiator (uitgezonderd Brink Advance) kunnen een lelijke of oude bestaande radiator vervangen en zijn ook goed te combineren met vloerverwarming. Meestal is één systeem per vertrek voldoende.

Aparte WTW bij Jaga Oxygen

Bij het Jaga Oxygen ventilatiesysteem wordt alleen verse buitenlucht toegevoerd. De afvoer van binnenlucht gebeurt door een centrale ventilatiebox (meestal) op zolder. Hierbij vindt dus geen warmteterugwinning uit de afgezogen binnenlucht plaats. Dit is wel mogelijk door de ventilatiebox te vervangen door een ventilatiewarmtepomp zoals de Inventum Ecolution.

Voordelen vertrek ventilatiesystemen

Energie
Warmteterugwinning uit afgezogen binnenlucht.
Geen ventilatie bij goede luchtkwaliteit (CO2 – en luchtvochtigheidsregeling) .
Nachtkoeling met frisse buitenlucht in de zomer (bespaart op airconditioning).
Comfort
Geen tochtproblemen door verwarming aangezogen buitenlucht.
Filtersysteem neutraliseert / verwijdert stof, stuifmeel, pollen en bacteriën.
De akoestische constructie van de systemen weert efficiënt buitengeluiden.
Veiligheid
Gesloten ramen verkleinen de kans op inbraakrisico.
Kosten
Bespaart bij vervanging van ramen / kozijnen extra kosten voor ventilatievoorzieningen.

Eenvoudige montage

De ventilatiesystemen kunnen eenvoudig worden gemonteerd. Afhankelijk van het systeem zijn er 1 of 2 kleine doorvoeropeningen in de gevel nodig voor toevoer- en afvoerlucht, alsmede een elektrische aansluiting voor de ventilator. Ventilatie van een vertrek kan handmatig of volledig automatisch gebeuren door middel van sensoren voor het CO2 gehalte, de luchtvochtigheid en temperatuur. De radiator wordt op de cv-leidingen aangesloten.