Ga naar verbouw »

Garanties en zekerheden Passiefhuis

U krijgt van ons uitgebreide ondersteuning bij de realisatie. We helpen u met eventuele subsidieaanvragen en
betrouwbare financiering. Daarnaast krijgt u de ondergenoemde garanties en zekerheden:

PHPP-certificaat

De extreem lage energiebehoefte van uw Passiefhuis ontstaat door in de ontwerpfase alle zaken die daarvoor van belang zijn - o.a ruimtelijk ontwerp, isolatie, kierdichting en installaties - optimaal op elkaar af te stemmen en het effect te berekenen. Dat gebeurt met het 'Passief Huis Plannings Pakket' (PHPP) voor het vaststellen van de warmteverliezen van gevels, ramen, dak, begane grondvloer en ventilatie; de warmteopbrengst van ramen (door zoninstraling), bewoners en apparaten; alsmede de energiebehoefte voor verwarming, warm tapwater en huishoudelijke apparatuur. Op basis van deze berekening garanderen we, middels een bij oplevering te verstrekken PHPP-certificaat, dat de energiebehoefte voor ruimteverwarming van uw woning voldoet aan de Passiefhuiseis van maximaal 15 kWh (1,5 m³ aardgas) per vierkante meter vloeroppervlak per jaar.

Blower Door Test-certificaat

Een woning zonder naden en kieren is essentieel voor een hoog wooncomfort en lage energiebehoefte. Daarom wordt uw Passiefhuis, voor en na de definitieve afwerking van de geïsoleerde gebouwschil, door een onafhankelijk bureau met zgn. Blower Door Tests, op zowel over- als onderdruk, gecontroleerd op luchtdichtheid. Ook worden waar noodzakelijk en mogelijk, thermografische opnames (infrarood) gemaakt om eventuele lekken te herkennen en te verhelpen. Bij oplevering garanderen wij u middels een Blower Door Test-certificaat dat uw woning aan de Passiefhuiseis voor luchtdichtheid voldoet (n50 < 0,6 luchtwisselingen per uur).

Maximale oververhitting

Dankzij de extreem goede schilisolatie en kierdichting in combinatie met buitenzonwering, overstekken en zomernachtventilatie wordt ongewenste warmte effectief van buiten geweerd. De maximale oververhitting bedraagt 5% per jaar. De temperatuur stijgt bij gemiddelde huishoudelijke omstandigheden niet meer dan 5% van het jaar boven de 25 °C. Daardoor is energieverslindende actieve koeling (airco) bij uw Passiefhuis overbodig.

Opleveringskeuring

Kwaliteit en zekerheid staan bij Passiefbouwer hoog in het vaandel. Daarom krijgt u van ons gratis een opleveringskeuring aangeboden die wordt uitgevoerd door een onafhankelijk bouwkundig adviseur, aangesloten bij Vereniging Eigen Huis. Zo weet u precies, voordat u tekent voor de overdracht, waar u aan toe bent.

Optioneel: Woningborg-certificaat

Het Passiefhuis wordt optioneel gebouwd met Woningborg-certificaat.
Deze aanvulling op de aannemingsovereenkomst biedt twee zekerheden:
Afbouwwaarborg: bij eventueel faillissement van het bouwbedrijf voor oplevering, zorgt Woningborg zonder extra kosten voor de afbouw.
Herstelwaarborg: de bouwkundige kwaliteit wordt gegarandeerd tot 6 jaar en 3 maanden na oplevering. En bij bepaalde ernstige technische gebreken zelfs tot 10 jaar en 3 maanden.