Ga naar verbouw »

2-onder-1-kap passiefhuis Metis (energieneutraal)

Twee-onder-een-kap passiefhuis Metis voorziet praktisch geheel in zijn eigen energiebehoefte. Metis is ruim, comfortabel en u woont zonder zorgen over de almaar stijgende energieprijzen.

Uitgekiend passiefhuisontwerp

De voorgevel (noordzijde) van de woning bevat een minimale hoeveelheid glas. Dit is nodig omdat ramen in een gevel, isolatietechnisch, de zwakste schakel vormen en de noordgevel de zogenaamde koude gevel is. Voor de achtergevel (zuidzijde) is er sprake van een omgekeerde situatie. Door de zuidgevel uit te voeren met veel glas kan in de herfst/winter optimaal geprofiteerd worden van gratis zonnewarmte om de woning op passieve wijze te verwarmen. De luifel en/of het optionele balkon hebben de functie van externe zonwering in de zomer, waardoor de warmte van de hoogstaande zon wordt buiten gehouden.

Begane grond

Vanuit de ruime hal, met daarin gesitueerd een toilet en garderobe, kom je rechtstreeks in de keuken. In het verlengde van de hal ligt de bijkeuken/ berging welke toegankelijk is vanuit de corridor tussen keuken en woonkamer. Aan de overzijde van deze corridor ligt een tweede hal waarin zich de trap naar de verdieping bevindt. Dit zorgt voor een maximale scheiding openbaar – privé. Bij binnenkomst word je niet direct geconfronteerd met het stijgpunt en dus mogelijke familieleden die nog niet helemaal toonbaar zijn. De woonkamer bevindt zich aan de tuinzijde over de volle breedte van de woning. Door de bijna volledige glazen pui in de achtergevel is er maximaal contact met de tuin.

Verdieping

Op de verdieping bevinden zich drie ruime slaapkamers. De twee slaapkamers (14 en 15 m2) aan de achterzijde kunnen, indien gewenst, beschikken over een balkon. Het is ook mogelijk deze twee kamers samen te voegen tot een grote master bedroom. De ruime badkamer (10 m2) is gelegen aan de voor- gevel direct naast de technische ruimte. Op deze manier kan het leidingver- loop met bijhorend warmteverlies tot een minimum worden beperkt. De slaap- kamer naast de badkamer aan de voorzijde heeft een oppervlakte van 11 m2.

Energieneutraal

Passiefhuisontwerp Metis kan met een hybridesysteem of warmtepomp, zonnepanelen, zonnecollectoren en energiezuinige huishoudelijke apparatuur praktisch geheel in zijn eigen energiebehoefte voorzien. Om dat te realiseren levert het dak per woning met twee zonnecollectoren en 28 zonnepanelen, per jaar 50 tot 60% van de benodigde energie voor warm tapwater en 6.300 kWh elektriciteit. Zo kan uw energienota netto op praktisch nul uitkomen!

Bouwmogelijkheden

Voor twee en vier-onder-een-kaphuizen heeft u twee bouwmogelijkheden:
1) U koopt een twee of vier-onder-een-kaphuis op een kavellocatie waarvoor wij een 'kant en klaar' bouwplan inclusief kavel aanbieden.
2) U koopt in groepsverband een of meerdere kavels om samen te bouwen middels het zogenaamde collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO). Hierbij organiseren de particulieren zich in een rechtspersoon zonder winstoogmerk, meestal een stichting of vereniging. De groep kan dan in onderling overleg en met behulp van De Passiefhuisbouwer een complex twee- en/of vier-onder-een-kaphuizen ontwikkelen. Daarbij is de stichting of vereniging de contractpartner voor de verschillende partijen zoals Passiefbouwer, kavelaanbieder(s) en gemeente. De individuele deelnemers overleggen met elkaar en moeten op sommige punten mogelijk compromissen sluiten.

Begane grond

 • Hal met toilet en garderobe
 • Woonkamer en keuken
 • Bijkeuken/berging
 • 2e hal met trap verdieping
 • Buitenberging

Bruto vloeroppervlakte

 • Begane grond 75 m²
 • 1e verdieping 75 m²
 • Zolder 40 m²
 • Buitenberging 7,5 m²

1e verdieping

 • 3 slaapkamers
 • Badkamer (bad, douche en toilet)
 • Technische ruimte
 • Overloop / trap zolder

Bruto inhoud

 • Per woning 577 m³
 • Buitenberging 21 m³

Plattegronden