Ga naar verbouw »

Bouwprijs Passiefhuis

De bouwprijs van ongeacht welk huis hangt af van het ontwerp, de toegepaste bouwmethode, de materiaal- en installatiekeuze, en andere wensen die u als opdrachtgever hebt. Wij kunnen u daarom geen kant-en-klare prijslijst geven.

Bouwkosten passiefhuis gering hoger

Het is goed om even stil te staan bij de vraag waarom u kiest voor een passiefhuis. De bouwkosten van een passiefhuis zijn gering hoger dan die van een 'traditioneel' gebouwd huis. Maar de keuze tussen passief- of traditioneel bouwen maakt u niet op basis van de kosten. Integendeel. U kiest voor een veel hogere energiezuinigheid omdat u nu juist wilt profiteren van de enorme meerwaarde: die vertaalt zich naast betaalbaar wonen, een voordeel dat in geld is uit te drukken, vooral in gezond en comfortabel wonen, voordelen die jammer genoeg niet in geld zijn uit te drukken.

De baten van een passiefhuis zijn, nog los van de som van de energiebesparing, vele malen hoger dan de kosten - een passiefhuis is goedkoper dan welk ander traditioneel huis dan ook. De meerwaarde en de gering hogere bouwprijs dan bij traditionele bouw schuilt in onder meer een compact en zongeoriënteerd ontwerp, de zeer hoge isolatiewaarden van de schil, de kierdichtheid van het gehele huis, de goed geïsoleerde kozijnen en deuren, de toepassing van drievoudig glas, alsmede een combinatietoestel met WTW-balansventilatie voor de verwarming en warmtapwaterbereiding. Een passiefhuis is simpelweg beter. Op alle gebieden.

Bouwsom berekenen

Heeft u serieuze bouwplannen en wilt u de bouwprijs daarvoor weten? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs en/of architecten om uw plannen, behoeften en wensen te bespreken. Wilt u uw woondromen realiseren, dan helpen wij u graag deskundig verder met de eerste stap: zie daarvoor het Stappenplan.