Passiefhuis

Energiezuinig maken

energie zuinig makenMet goede na-isolatie en betere installaties kan in een bestaande woning of bedrijfspand 25 tot 65% op het energieverbruik voor verwarming worden bespaart. Daarmee spaart u niet alleen het milieu en uw portemonnee, maar krijgt u ook meer comfort: een gelijkmatiger temperatuur en geen tocht- of vochtproblemen meer. Zelfs in recente nieuwbouw is er met slim regelen, efficiënte installaties en duurzame energie nog veel te besparen.

Passiefhuis renovatie

Voor een oud(er) en slecht geïsoleerd pand kan renoveren op Passiefniveau een interessante optie zijn. Bijvoorbeeld wanneer een verbouwing of renovatie nodig is, of bij verhuizing (aankoop van een ander pand). Met Passiefhuis renovatie krijgt u – met optimale schilisolatie en kierdichting, drievoudig glas, duurzame energie en efficiënte installaties – het allerhoogste comfort en een zeer lage energiebehoefte voor ruimteverwarming. Het is de meest duurzame en waardevaste investering, en tevens de perfecte basis om een woning of gebouw energieneutraal of zelfs energieplus te maken.

Extreem lage energiebehoefte Passiefhuis

Het grootste deel van de energierekening (circa 55%) van een gemiddeld huishouden bestaat uit kosten voor verwarming. Een gemiddeld bestaand huis heeft een energiebehoefte van ruim 150 kWh (ca. 15 m³ aardgas) per vierkante meter vloeroppervlak op jaarbasis. Bij Passiefhuis renovatie is dat slechts 25 kWh; maar liefst zes keer minder (zie onderstaande grafiek).

Allerhoogste comfort

Goede schilisolatie en kierdichting zorgen elk jaargetijde voor een behaaglijke en constante binnen- temperatuur. ’s Winter behoren koudestralende oppervlaktes en tochtverschijnselen tot het verleden. ’s Zomers blijft – in combinatie met buitenzonwering en nachtventilatie – de warmte buiten de deur.

Energieneutraal of Energieplus

Door de extreem lage energiebehoefte van een Passiefhuis of gebouw kan eenvoudig meer energie worden opgewekt dan het verbruikt. Dat kan met duurzame energie (warmtepomp, zonnecollectoren en PV-zonpanelen). Het huis of bedrijfspand wordt dan energieneutraal of energieplus. Bij energieneutraal wekt u zelf alle energie op die u verbruikt en bij energieplus zelfs meer! Daarmee voldoet het nu al aan de bouweisen van het jaar 2021.