Ga naar verbouw »

Uw huis van de zon in vijf stappen gebouwd

Bouw nu gemakkelijk, betrouwbaar en voordelig uw nieuwe eigen droomhuis: duurzaam, super comfortabel én extreem energiezuinig. Een woning waarvan de verkoopwaarde toeneemt al naar gelang de energieprijzen stijgen.

Wat bieden wij?

Al onze Passiefhuizen voldoen aan de hoge eisen van het Passiefhuisconcept voor maximaal wooncomfort én de laagste energiebehoefte. Ontwerp en bouw gebeuren door over heel Nederland verspreide architectenbureaus en bouwbedrijven. Ze zijn bekend met de plaatselijke omstandigheden en alles blijft in een hand.

Hoge kwaliteit bouw en afwerking

Voor welk doordacht ontwerp u ook kiest, al onze Passiefhuizen worden gebouwd volgens in de praktijk bewezen, betrouwbare methoden. Gebruik van uitsluitend hoogwaardige, duurzame materialen en efficiënte installaties. Hoge kwaliteit voor bouw en afwerking komen daarbij op de eerste plaats.

Ondersteuning en zekerheid

Vanaf ontwerp t/m oplevering en nazorg is onze adviseur uw vaste aanspreekpunt voor vragen, problemen of anderszins. We helpen u met eventuele subsidieaanvragen en voordelige, betrouwbare financiering. Optioneel wordt uw woning geleverd met Woningborg-garantie en opleveringskeuring door Vereniging Eigen Huis.

Als u bereid bent om uw woondromen te doen uitkomen, dan helpen wij u graag deskundig verder met de eerste stap: het laten maken van een passiefschetsontwerp (kost niets meer dan een gewoon schetsontwerp) dat behalve aan uw wensen en behoeften, tevens voldoet aan de passiefhuiseisen. Daarmee krijgt u de Rolls-Royce onder de droomhuizen.

Stap 1 - Passiefschetsontwerp

In een huis ontworpen conform de passiefhuiseisen woont u gezonder, comfortabeler en energiezuiniger dan ooit tevoren - oneindig veel prettiger dan 99% van alle huiseigenaren. Onze architecten zijn geschoold in ontwerpen volgens het beproefde passiefhuisconcept. Alleen zo kunnen wij garanderen dat uw huis voldoet aan de beste ontwerpeisen. De architect gaat uit van het bouwbudget dat u in gedachten heeft, de situatie van uw (optionele) bouwkavel en de eisen van het bestemmingsplan. Op basis van het schetsontwerp kunnen we een indicatieve bouwsom berekenen. Past die niet bij uw budget, dan kan het passiefschetsontwerp gehandhaafd blijven, maar de bouwrealisatie worden aangepast voor een goedkoper huis conform het bouwbesluit (EPC ≤ 0,4). Vanwege het passiefontwerp kunt u daar later dan gemakkelijk een energieneutraalhuis of zelfs energieplushuis van maken. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een van onze reeds bestaande multi-stijl basisontwerpen dat u aanspreekt, waarbij grootte, indeling en afwerking aanpasbaar zijn aan uw behoeften en wensen. U heeft de vrijheid om te bouwen en wonen zoals u wilt.

Stap 2 - Definitief ontwerp

Besluit u - na bespreking van het passiefschetsontwerp, de bouwsom en eventuele aanpassingen - om met ons uw droomhuis te realiseren, dan kan de architect het ontwerp definitief maken voor indiening bij de Welstandscommissie. Dat gebeurt op basis van een overeenkomst met de architect waarin zijn/haar taken, vergoedingen en overige kosten staan beschreven. Na uw goedkeuring van het definitief ontwerp dient de architect het in bij de Welstandscommissie.

Stap 3 - Omgevingsvergunning

Na goedkeuring door de Welstandscommissie wordt het ontwerp tot een bouwklaar plan gemaakt voor aanvraag van de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning). O.a. een bestek met tekeningen, een keuken-, badkamer-, licht- en rioleringsplan, de afwerking van wanden en plafonds, enz. Maar ook de constructieberekeningen en de energiezuinigheid van uw droomhuis komen daarbij aan de orde.

Stap 4 - Aannemerselectie

Na het verstrekken van de omgevingsvergunning kunnen we in overleg met u en de architect - op basis van het bestek en de bouwsom - via een offerteaanvraag bij een van onze bouwpartners of eventueel ander bouwbedrijf de aanbesteding regelen. (Het bestek omvat een nauwkeurige beschrijving van het bouwplan. Het is bindend voor de aannemer.)

Stap 5 - Uitvoering

Bij het in de grond gaan van de eerste spade of paal zijn de gemeenteopzichter, de uitvoerder van de bouw, de architect en de adviseur van De Passiefbouwer aanwezig. Maar uiteraard hopen wij dat u deze feestelijke handeling zelf verricht.

Gedurende de bouw onderhoudt u contact met de uitvoerder. Tijdens het bouwproces worden diverse kwaliteitscontroles uitgevoerd, o.a. 'Blower-Door-Tests' om de isolerende schil (dak, gevels en vloeren) te controleren op luchtdichtheid (naden en kieren). Vóór de afbouw loopt de uitvoerder graag de bouw met u door om de afgesproken afwerking nog eens door te nemen. Indien u dan nog wijzigingen wilt aanbrengen is dat geen probleem.

Ruim voor de geplande oplevering nodigt de uitvoerder u uit om samen uw droomhuis te controleren op eventuele gebreken, de zogenaamde vooroplevering. Na het verhelpen van eventuele onvolkomenheden kan uw droomhuis - na een grondige schoonmaakbeurt - officieel opgeleverd worden.