Ga naar verbouw »
Architectenbureau AB visie
Alphen a/d Rijn (Zuid-Holland)

Ton Veenman, architect

Al 25 jaar ben ik architect en sinds 1993 directeur, eigenaar van architectenbureau AB visie. Voor ik aan mijn studie architectuur begon, was ik gefascineerd door Italiaanse ontwerpers van Paladio en Carlos Scapra tot Aldo Rossi. Hun vakmanschap en vermogen te spelen met verhoudingen fascineert me tot op de dag van vandaag.

Ik beschouw mijzelf als een all-round architect en dat weerspiegelt zich in de opdrachten: vrijstaande woningen, een kinderspeelparadijs, een brandweerkazerne en bedrijfspanden.

Eigenlijk vind ik alles aan mijn werk boeiend: de wensen van de opdrachtgever vertalen in een doordacht en esthetisch mooi ontwerp. Vervolgens het ontwerp op papier omzetten in bouwkundige technieken en zorgen voor een goede uitvoering. Met als resultaat een gebouw waarin de opdrachtgever zich thuis voelt.
Mijn grootste voldoening ervaar ik als mensen een aantal jaren na de bouw mij vertellen dat ze nog steeds zo enthousiast over hun huis of bedrijfspand zijn.

Hobby: passie voor beeldhouwen in hardsteen. Veder werk ik mee aan de bouw van de Romeinse Castellum muur in het Archeon. Daar heb ik als architect de tekeningen voor gemaakt.

Ervaring:
1993-heden: oprichter en eigenaar AB visie
1987-1993: architect bij Alphaplan.
1985-1987: architect bij diverse architectenbureaus.

Opleiding:
1980-1985: TU Delft.
1976-1980: HTS Haarlem.