Uw huis of bedrijfspand comfortabel en energiezuinig maken?
Vraag de Energie-Comfortcheck aan. Lees verder »

Ga naar nieuwbouw »

Uw huis of bedrijfspand comfortabel en energiezuinig maken

In slecht tot matig geïsoleerde huizen is met goede isolatie en betere installaties 25 tot 65% op het energieverbruik voor verwarming te besparen. En vrij nieuwe huizen en bedrijfspanden (redelijk tot goed geïsoleerd) zijn met nieuwe techniek, slimme oplossingen en duurzame energie winstgevend comfortabel, energiezuinig of zelfs bijna energieneutraal te maken.

STAP 1  isoleren

De energienota van een gemiddeld huishouden bestaat voor 20% uit kosten voor warm tapwater en maar liefst voor 55% uit verwarming. Veel warmte gaat 's winters verloren. Daarom komt goede isolatie van dak, gevels, vloer en ramen altijd eerst. Bovendien krijgt u meer comfort.

STAP 2  energiezuinige installaties

Na het isoleren kunt u extra energie besparen met o.a. Lage Temperatuur Verwarming (LTV), centrale of decentrale ventilatie met warmteterug- winning, een HR cv-ketel en slimme temperatuur- regeling. Ook voor de badkamer zijn er tal van water- en energiebesparende oplossingen.

STAP 3  duurzame energie

Een goed geïsoleerd pand met lage energiebe-hoefte kunt u grotendeels verwarmen met gratis duurzame energie (bodem, lucht, zon). O.a. met een lucht- of bodemwarmtepomp, zonneboiler en PV-panelen voor het opwekken van elektriciteit voor de apparatuur en verlichting.