Ga naar verbouw »

Extreem geïsoleerde Passiefhuis buitendeuren en vensters

Extreem geïsoleerde Passiefhuis buitendeuren en kozijnen met 3- of 4-voudig glas bieden maximaal comfort.
Zelfs in de wintermaanden kan de warmtewinst door zoninstraling via het glas groter zijn dan het warmteverlies.

Veel glas op het zuiden

Om de zonnewarmte optimaal te kunnen benutten is noord-zuid oriëntatie van een DuWo- Comfort Passiefhuis essentieel (is op praktisch elke bouwkavel te realiseren). Veel glas op het zuiden (leefruimten) en de noordkant gesloten (bijvoorbeeld de hal en berging). Geïsoleerde buitendeuren en kozijnen met 3-voudige beglazing bieden optimale bescherming tegen warmteverlies en geluidsoverlast. Anderzijds zorgen ze voor de hoogste warmtewinst door zoninstraling.

Zon verwarmt woning via vensters

In de wintermaanden kan de laagstaande zon onbelemmerd via het glas naar binnen schijnen voor de hoogste warmtewinst. Bij zuidoriëntatie van een Passiefhuis kan dat, zelfs in de maanden december tot februari, hoger zijn dan het warmteverlies. Bij 3-voudige beglazing benadert de oppervlakte temperatuur van het binnenblad glas de ruimtetemperatuur (zie afbeelding hieronder). Radiatoren onder of voor de ramen - om koudeval op te vangen - zijn overbodig.

Hoogste comfort met 3-voudig Passiefhuisglas

Onderstaande afbeelding laat zien dat bij een buitentemperatuur van 0 graden Celsius het binnenblad
van 3-voudig HR+++ glas een oppervlakte temperatuur heeft van 18,5 graden. Dit benadert de binnen- temperatuur van 20 graden waardoor koudestralend glasoppervlak - de veroorzaker van koude luchtstromen (tocht) - niet aanwezig is.